Microsoft Student Ambassador Programı Başvuruları

You are here

Microsoft Student Ambassador programı Microsoft Türkiye ve üniversite öğrencileri arasındaki bağı güçlendirmeyi ve öğrencilerin teknolojiyle ilgili alanlarda kendilerini geliştirmelerine destek olmayı amaçlayan bir programdır.

1 Aralık - 30 Temmuz tarihleri arasında sürecek olan Student Ambassador programı dahilinde programa katılan öğrenciler aşağıdaki imkanlardan yararlanabilecektir:

• Bir Microsoft Türkiye çalışanı öğrenciye mentorluk yapar.
  • Kariyer toplantıları ile öğrencinin geleceğinin şekillendirilmesine yardımcı olunur.
  • Teknik eğitimler sayesinde öğrencinin akademik bilgisi pratiğe taşınır ve yeni alanlarda uzmanlıklar kazandırır.
  • Microsoft ve iş ortakları işbirliğiyle düzenlenen ideathon, hackathon ve datathon gibi etkinliklere katılmaya hak kazanır.

Aşağıdaki başlıklarla ilişkili olduğunu düşünen öğrenciler bu programa katılmak için 22 Kasım 2020 tarihinden önce özgeçmişlerini Microsoft Türkiye Student Ambassador Programı Yöneticisi Doğa Cengiz'e (v-dogacengiz@microsoft.com) gönderebilirler.

• Bulut teknolojileri, Yapay Zeka, Veri Bilimi, IoT, DevOps Süreçleri, İş Analitiği v.b. konularla ilgili olanlar
  • Mühendislik, Uygulamalı Bilimler, Fen Bilimleri v.b. bölümlerde eğitim görenler
  • Program sayesinde öğrenilen Microsoft çözümlerini ve hizmetlerini Bulut Temelleri, DevOps, Yapay Zeka, Az Kod ile uygulama geliştirme vb. alanlarda workshoplar yaparak kendi üniversitesinde tanıtmaya gönüllü olanlar
  • Her yıl Microsoft’un dünya genelinde düzenlediği ödüllü Imagine Cup yarışmasına katılmak isteyenler