Kafeterya’da Akıllı Kartlara Çevrimiçi Bakiye Yükleme Hizmeti

Sevgili Öğrencilerimiz,

Kafeterya’da kullanılan nakit para yükleme sistemine ek olarak, Akıllı Kart Çevrimiçi Bakiye Yükleme hizmeti 19 Mart 2019 tarihi itibarıyla öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır. Öğrencilerimiz akıllı kartlarına bakiye yükleme işlemini Kafeterya'ya uğramadan https://odtucard.metu.edu.tr adresinden, İşCep mobil bankacılık üzerinden veya SoliClub uygulaması aracılığıyla yapabileceklerdir.

Kullanıcılar Odtucard sistemine öğrenci numaraları veya personel sicil numarası ile giriş yaptıktan sonra para yükle kısmından yükleyeceği miktarı yazarak, "ODTÜ kart için para yükle" butonu ile ödeme ekranına geçiş yapacaktır. Güvenlik nedeniyle kredi kartı bilgileri sistemde tutulmamaktadır. İşCep üzerinden bakiye yüklemesi yapmak isteyen kullnıcılar "ödemeler - eğitim ödemeleri - üniversite ödemeleri" yolunu izleyerek öğrenci numarasını veya sicil numarasını girerek yükleme yapabilirler. SoliClub uylamasından bakiye yüklemesi, ana ekran üzerinde bulunan "bakiye yükle" butonu tıklanarak yükleme yapılacak tutarın seçilmesi ile yapılmaktadır. Bu kısımda yüklenecek tutar BKM Ekspres ile eşli olan kredi kartı veya vadesiz hesap kartından çekilmekte, yüklenen tutar provizyonda beklemektedir. Çevrimiçi yüklenen bakiyenin akıllı karta aktarılması için kartın yemekhanelerde bulunan Kiosk veya Bakiye güncelleme terminaline okutulması gerekmektedir.

Çevrimiçi yüklenecek bakiyeler, her gün saat 11.15’te turnikelerde aktif hale gelmektedir.  Kullanıcılarımız web sayfasında 11.15’ ten sonra yükledikleri çevrimiçi bakiyelerin turnikelerde hemen geçerli olmasını isterse, bunun için Kafeterya'da bulunan kiosk cihazlarına veya alt ve üst katlarda dijital ekranın yanındaki kolonlara konulan cihazlara (bakiye güncelleme terminali) kartlarını okutabilirler.

Kart üzerindeki bakiye en fazla 200 TL olarak belirlenmiştir. Sistemden karta yüklenen paranın iadesi için Kafeterya Muhasebe birimine başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Akıllı Kart Çevrimiçi Bakiye Yükleme hizmetine ilişkin yaşanabilecek tüm sorunlarda https://itsupport.metu.edu.tr adresindeki Bilişim Destek Formunu kullanarak yardım alabilirsiniz.

Saygılarımızla bilginize sunarız.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı